- 400 γραμμάρια γιαούρτι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
- αλεύρι γ.ό.χ. όσο πάρει
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Ποντιακά ωτία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε λωρίδες με 4 εκ. πλάτος. Κόβουμε κάθετα σε κομμάτια με 12 εκ. μήκος και κάνουμε στη μέση μια σχισμή. Γυρνάμε τη μια άκρη μέσα στη σχισμή και φτιάχνουμε φιογκάκια. Τηγανίζουμε τα ωτία σε καυτό λάδι και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.