- 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα
- νερό

Πουρές κολοκύθας ουδέτερος ( για γλυκές και αλμυρές συνταγές )
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και καθαρίζουμε τα σπόρια και τις ίνες με ένα κουτάλι. Την κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί με τη φλούδα προς τα κάτω. Προσθέτουμε νερό που να σκεπάζει τις φλούδες και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 1 ώρα ή μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Αφαιρούμε τη φλούδα με ένα μαχαίρι και στίβουμε την ψίχα της κολοκύθας να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Πολτοποιούμε την κολοκύθα με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μούλτι και χρησιμοποιούμε τον πουρέ σε συνταγές μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής. Όσο πουρέ περισσέψει, τον φυλάμε σε σακουλάκια στην κατάψυξη για να τον έχουμε όποτε τον χρειαστούμε.
Καλή σας όρεξη!