- Για τη ζύμη
- 300 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κ.σ. μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 100 γραμμάρια νερό
- 100 γραμμάρια γάλα
- Για τη γέμιση
- 300 γραμμάρια ταχίνι
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1/2 κ.σ. κάρδαμο
Ταχινοπιτάκια με κανέλα
Χλιαρώνουμε το γάλα με το νερό και διαλύουμε σ´αυτό τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το βούτυρο σε κομματάκια και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη για μια ώρα να φουσκώσει. Ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και την κανέλα. Χωρίζουμε στα δυο τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα. Μοιράζουμε το μίγμα ταχινιού στα δυο φύλλα και τα τυλίγουμε σε ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβουμε απαλά τα ρολά σε μεσαία κομμάτια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Τα παςπαλίζουμε με λίγη καςτανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για μια ώρα.