- 4 αυγά
- 140 γραμμάρια ζάχαρη
- 80 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια μαρμελάδα κυδώνι
- λίγη έξτρα ζάχαρη για πασπάλισμα
Κορμός με μαρμελάδα κυδώνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε στο μίγμα με τα αυγά το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Καλύπτουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί 40 επί 32 εκ. και αδειάζουμε σ’αυτό το μίγμα. Ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τοποθετούμε πάνω το παντεσπάνι. Τυλίγουμε την πετσέτα με το παντεσπάνι και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. Ξετυλίγουμε την πετσέτα και απλώνουμε στο παντεσπάνι τη μαρμελάδα κυδώνι. Ξανατυλίγουμε το παντεσπάνι. Αφήνουμε τον κορμό να σφίξει. Μπορούμε να τον βάλουμε στο ψυγείο για πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και σερβίρουμε. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα θέλουμε.
Καλή σας όρεξη!