- 250 γραμμάρια κανελόνια
- 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- 300 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φλυτζάνι τριμμένα τυριά ( ρεγκάτο και γραβιέρα)
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη σάλτσα
- 500 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 200 γραμμάρια νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
Κανελόνια με κιμά
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και ανακατεύουμε να ροδίσει καλά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα την κανέλα αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά. Μόλις ψηθεί προσθέτουμε τα μισά τυριά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε λιωμένο το σκόρδο. Προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά. Γεμίζουμε τα κανελόνια χωρίς να τα βράσουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Αν η σάλτσα δεν τα σκεπάζει προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!