- 500 γραμμάρια λαζάνια
- 500 γραμμάρια μπρόκολο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια βραστή γαλοπούλα σε κυβάκια
- 150 γραμμάρια τυρί regato
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Για την κρέμα
- 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γραμμάρια γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Λαζάνια με μπρόκολο
Αχνίζουμε το μπρόκολο σε βραστό νερό και το ψιλοκόβουμε. Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε με το μπρόκολο και προσθέτουμε τη γαλοπούλα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο regatto.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το γάλα με τους κρόκους, το γιαούρτι, αλάτι, μοσχοκάρυδο και λευκό πιπέρι. Σε ένα λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγη κρέμα και βάζουμε μια στρώση λαζάνια. Πασπαλίζουμε με τυρί και προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το μπρόκολο.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με λαζάνια. Στο τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με regato. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.