- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 40 γραμμάρια σέλερυ ψιλοκομμένο
- 60 γραμμάρια πιπεριές κόκκινες και πράσινες σε καρέ
- 60 γραμμάρια καρότα σε καρέ
- 60 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 700 ml ζωμό κότας
- 100 γραμμάρια ντομάτα
- 1 κολοκυθάκι σε κυβάκια
- 50 γραμμάρια άσπρα φασόλια βρασμένα
- 70 γραμμάρια κριθαράκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Βασιλικό
- τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Σούπα μινεστρόνε
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερυ και τις πιπεριές και τα σωτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα φασόλια το ζωμό και τη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και το κριθαράκι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέτουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 2 λεπτά να μαραθεί. Σβήνουμε και προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.