- 1/2 κιλό μεγάλα ζυμαρικά κοχύλια
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 200 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
Κοχύλια γεμιστά με κιμά
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά του κιμά εκτός από το κασέρι. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 20 λεπτά. Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και αφού τα στραγγίσουμε κρατάμε 1/2 λίτρο από το νερό. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τα κοχύλια με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω. Γεμίζουμε με τον κιμά και πασπαλίζουμε με το κασέρι. Περιχύνουμε με το νερό που κρατήσαμε ώστε να σκεπαστούν τα κοχύλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.