- 1 κιλό φιλέτο παγκάσιου κατεψυγμένο
- 1 κιλό πατάτες με φλούδα χοντροκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 250 ml νερό
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1 φύλλο δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- ρίγανη
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Φιλέτο παγκάσιου λεμονάτο με πατάτες
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το νερό, τον κύβο, τη δάφνη, τη μουστάρδα και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ανακατεύουμε να διαλυθεί ο κύβος. Δοκιμάζουμε το αλάτι και βάζουμε όσο χρειάζεται. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μισο-μαλακώσουν οι πατάτες για 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το ψάρι. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το λεμόνι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά και σερβίρουμε με ρίγανη και μαϊντανό.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.