- 4 μπούτια από κοτόπουλο
- 4 μανιτάρια σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 750 γραμμάρια φασολάκια πλατιά
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
Κοτόπουλο με φασολάκια
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε. Αν είναι μακριά τα κόβουμε στη μέση. Σε μια βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο να σωταριστούν από όλες τις μεριές και προσθέτουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε τη ντομάτα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, λίγο αλάτι αν χρειάζεται και σιγοβράζουμε για άλλα 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε το μαιντανό και ελαιόλαδο αν χρειάζεται.