- 1 μέτριο κοτόπουλο σε μερίδες
- 1/2 κιλό μπάμιες
- 1/2 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαιντανό ψιλοκομμένο

Κοτόπουλο με μπάμιες
Πλένουμε τις μπάμιες και κόβουμε λίγο από το κοτσανάκι. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές να ροδίσει. Το βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη, την πάπρικα αλάτι και πιπέρι. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε κλειστό να σιγοψηθεί για 30 λεπτά και προσθέτουμε τις μπάμιες. Τις αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!