- 5 μεγάλες πατάτες
- 6 μικρά πράσα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 50 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Πατατοκεφτέδες με πράσο στο φούρνο
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για 30 λεπτά περίπου. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Σιγοψήνουμε για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε τα πράσα με τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες. Τους αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί και τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 30 λεπτά.