- 200 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 80 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 40 γραμμάρια μέλι
- 180 γραμμάρια νερό
- 1 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- τρίμμα από νιφάδες δημητριακών από καλαμπόκι
Κριτσίνια καλαμποκιού
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι γ.ό.χ., το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κρασί, το μέλι και το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε. Πρέπει να έχουμε μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τα κριτσίνια άλλη μέρα μπορούμε να κρατήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 4 μέρες σε πλαστική μεμβράνη. Σε ένα μπωλ βάζουμε νερό και σε ένα άλλο το τρίμμα από κορν φλέικς. Πλάθουμε κριτσινάκια και τα βουτάμε πρώτα στο νερό και κατόπιν στο τρίμμα από κορν φλέικς. Τα αραδιάζουμε σε ταψιά με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 5 λεπτά στους 200 βαθμούς. Χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.