- 500 γραμμάρια πέννες ολικής αλέσεως
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- γραβιέρα τριμμένη
- Για τη σάλτσα γουακαμόλε
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 4 κλαδάκια μαιντανό
- 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι καγιέν
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι

Πέννες ολικής αλέσεως με σάλτσα γουακαμόλε
Τοποθετούμε στο μούλτι ή το μπλέντερ τη μισή ντομάτα, το κρεμμύδι και το μαιντανό και τα πολτοποιούμε. Κόβουμε την υπόλοιπη ντομάτα σε κυβάκια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το προσθέτουμε κι αυτό στο μούλτι. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα πιπέρια, αλάτι και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε αναλόγως. Στο τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά ή σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναφέρεται στη συσκευασία. Τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη σάλτσα γουακαμόλε. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τις πέννες με γραβιέρα τριμμένη.
Καλή σας όρεξη!