- 600 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 30 γραμμάρια καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 240 γραμμάρια γάλα
- 30 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. μέλι
- Για τη γέμιση
- 400 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- 1/4 φλ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
Μπουρεκάκια με τυρί και δυόσμο
Διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι στο γάλα. Προσθέτουμε το λάδι και το αυγό και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα. Με ένα ροδάκι κόβουμε το κάθε φύλλο ακτινωτά σε 8 τριγωνάκια . Τοποθετούμε σε κάθε τριγωνάκι μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν. Τοποθετούμε τα μπουρεκάκια σε λαδόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.