- Για το ρολό
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- πέτσα από ένα κοτόπουλο
- 8 φέτες κασέρι
- 4 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
- 4 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- σπάγγο για ψήσιμο
- 6 μέτριες πατάτες
- Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 500 γραμμάρια ζωμό κότας κρύο
- 5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Ρολό κοτόπουλου με βελούδινη σάλτσα μουστάρδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ελαφρά με το σφυρί κρέατος τα φιλέτα να ανοίξουν ώστε να μπορέσουμε να τα τυλίξουμε. Τα απλώνουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με μουστάρδα. Σε κάθε ένα τοποθετούμε 2 φέτες κασέρι και το ζαμπόν. Χωρίζουμε την πέτσα του κοτόπουλου στα τέσσερα και τυλίγουμε σφιχτά τα ρολά. Τα δένουμε με το σπάγγο και τα αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και βουτάμε τα ρολά. Τα σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στην αντίσταση και τοποθετούμε τα ρολά σε μια γάστρα. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε στη γάστρα και τις πατάτες και ψήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένο. Ξασκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
Για τη σάλτσα μουστάρδας : σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας και διαλύουμε το κορν φλάουρ. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Στα μισά προσθέτουμε το κρασί. Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
Καλή σας όρεξη!