- 250 γραμμάρια κόκκινα φασόλια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ντομάτα
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 4 αγγουράκια τουρσί (πίκλες)
- λίγο μαϊντανό
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Σαλάτα με κόκκινα φασόλια
Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει να μουλιάσουν. Την άλλη μέρα πετάμε το νερό, βάζουμε φρέσκο και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια σαλατιέρα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, τις πιπεριές, τα αγγουράκια και κόβουμε και το ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες. Προσθέτουμε τα φασόλια και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ό,τι άλλο μυρωδικό μας αρέσει. Προςθέτουμε το λαδολέμονο και αφήνουμε για λίγο να μαριναριστούν. Είναι από τις πιο ελαφριές, γρήγορες και νόστιμες συνταγές. Καλή σας όρεξη!