- 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
- 1 δόση σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ( βλ.συνταγή )
- Για τα κεφτεδάκια
- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε στην κατςαρόλα τα κεφτεδάκια. Βράζουμε τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα.