- 1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 1,5 κιλό πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- δάφνη
- θυμάρι
- ρίγανη
Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο
Σε μια γάστρα τοποθετούμε το χοιρινό και κόβουμε τις πατάτες που τις έχουμε πλύνει. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε τη γάστρα σκεπασμένη στο ψυγείο για 2 ώρες ή από το βράδυ. Ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε γκριλ και αέρα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.