- 1/2 κιλό άσπρα φασόλια
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- κόλιανδρο τριμμένο
- κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Φασολοκεφτέδες στο φούρνο
Μουλιάζουμε τα φασόλια από βραδύς και τα ξεπλένουμε. Τα βράζουμε σε μπόλικο καθαρό νερό. Τα λιώνουμε και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο τριμμένα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε γκριλ και αέρα για 1/2 ώρα μέχρι να ροδίσουν.