- 1500 γραμμάρια νερό
- 200 γραμμάρια κορκότο
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι παραδοσιακό
- ελαιόλαδο

Σούπα με κορκότο και γιαούρτι (ποντιακός σουρβάς)
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Ξεπλένουμε το κορκότο σε καθαρό νερό. Όταν βράσει το νερό προσθέτουμε αλάτι και το κορκότο. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά ώσπου να φουσκώσει το κορκότο και να χυλώσει ελαφρά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κουταλιές από τη σούπα στο γιαούρτι ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το γιαούρτι στη σούπα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το δυόσμο και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!