- 450 γραμμάρια ρεβύθια
- 200 γραμμάρια χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Ρεβυθάδα
Μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια και το πρωί τα ξεπλένουμε και προσθέτουμε φρέσκο κρύο νερό. Τα βάζουμε να βράσουν και αφού τα ξαφρίσουμε πετάμε το νερό και προσθέτουμε φρέσκο βραστό νερό που να τα σκεπάζει και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε για μια ώρα και στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και τη ρίγανη.