- 250 γραμμάρια φακές ψιλές
- 250 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη

Φακές κοκκινιστές
Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα με νερό που να τις σκεπάζει. Μόλις πάρουν βράση τις χαμηλώνουμε και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Πετάμε το νερό και τις κρατάμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και τις φακές. Προσθέτουμε και λίγο βραστό νερό και σκεπάζουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και ελαιόλαδο.
Καλή σας όρεξη!