- 1/2 κιλό άσπρα φασόλια
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψητή ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- μαιντανό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Φασόλια πιάζ
4 Μερίδες
~ 1 ώρα
Μουλιάζουμε από βραδύς τα φασόλια σε νερό που να τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Προσθέτουμε φρέσκο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.