- 200 γραμμάρια ρεβύθια
- 1/2 ποτήρι νερό βρασμένο
- 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 30 γραμμάρια χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
- 50 γραμμάρια ταχίνι
- 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
- πάπρικα γλυκιά
- κύμινο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- πίτες αραβικές
Χούμους (Ρεβυθοσαλάτα)
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς και πετάμε το νερό. Τα ξεπλένουμε και βάζουμε καθαρό νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για μισή με μια ώρα περίπου και τα στραγγίζουμε. Τα πολτοποιούμε με το νερό και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Είναι υπέροχο ντιπ για αράβικες πίτες. Συνοδεύουμε με κομμένα λαχανικά όπως ντομάτα, αγγούρι, ρόκα κ.λπ.