- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 200 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 400 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
- Αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Αραβικές πίτες ολικής αλέσεως
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και τα σκεπάζουμε για περίπου μια ώρα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο λάδι. Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλα και τα ψήνουμε ένα ένα. Μόλις στεγνώσει η μια πλευρά τα γυρνάμε από την άλλη για περίπου 3-4 λεπτά.