- 350 γραμμάρια χοντρό κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 50 γραμμάρια λευκό κρασί
- 1 κύβο λαχανικών
- 750 γραμμάρια ζεστό νερό
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένο κεφαλοτύρι
Γιουβέτσι με μανιτάρια
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τη ντομάτα και αφήνουμε να σιγοψηθούν τα λαχανικά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα πήλινο σκεύος. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μέχρι να πάρει χρώμα. Το προσθέτουμε κι αυτό στο πήλινο σκεύος με τα μανιτάρια μαζί με το νερό. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Καλή σας όρεξη!