- 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- Ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά πράσινη σε καρέ
- 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κυβάκια
- 4 μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
- 1 κύβο ζωμός κότας
- 500 γραμμάρια βραστό νερό
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Κριθαρότο με λαχανικά
Ζεςταίνουμε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα και ρίχνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και το ζωμό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, την πάπρικα και το ντοματοπελτέ και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε κάπου κάπου να μην κολλήσει και σβήνουμε τη φωτιά πριν πιει όλο το νερό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγο βασιλικό. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Καλή σας όρεξη!