- 1 μέτρια πατάτα σε κυβάκια
- 2 μικρά καρότα σε κυβάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 σελινόριζα σε κυβάκια
- 4 άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ζεστό
- 150 γραμμάρια αστράκι (ζυμαρικό)
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- κρουτόν για σερβίρισμα ( βλ. συνταγή )
Χορτόσουπα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. Σιγοβράζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το αστράκι, το σέλινο, το τζίντζερ, πιπέρι και αλάτι. Όταν φουσκώσει το αστράκι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε με κρουτόν ( βλ. συνταγή ) και αν θέλουμε με θυμάρι ή ρίγανη.