- 2 αυγά
- 120 γραμμάρια ζάχαρη
- 230 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο
- 1/4 κ.γ. μαχλέπι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 680 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
Εύκολα τσουρεκάκια
Για να πετύχουν και να φουσκώσουν σωστά τα τσουρεκάκια, πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μπωλ της κουζινομηχανής ή του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το κάρδαμο, το μαχλέπι, τη βανίλια, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και μαλακή οπότε δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες να διπλασσιαστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη. Παίρνουμε τα ζυμαράκια και τα πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τα σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για άλλη 1 ώρα να φουσκώσουν. Ψήνουμε τα τσουρεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!