- 1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κιλό μήλα κόκκινα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
- 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
- 50 γραμμάρια μύρτιλα αποξηραμένα
- 50 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
- 1 κ.γ. σκόνη κανέλας
- 1/2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- Για το σιρόπι
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 3 γαρύφαλλα
- φλούδα από ένα λεμόνι
Σιροπιαστή μηλόπιτα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντίσταση. Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα μύρτιλα, τα καρύδια, την κανέλα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35 επί 40. Στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ενδιάμεσα. Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε τη μηλόπιτα σε κομμάτια. Ψήνουμε για 40 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά. Όταν η μηλόπιτα γίνει λίγο χλιαρή την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Καλή σας όρεξη!