- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 200 γραμμάρια λιωμένες ώριμες μπανάνες
- 150 γραμμάρια γιαούρτι
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- 1 πρέζα αλάτι

Κέικ μπανάνα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια τις μπανάνες και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυροαλευρώνουμε μια μέτρια μακρόστενη φόρμα 12 επί 30 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Σ´αυτό το χρόνο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή το βγάζουμε. Διαφορετικά το αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμα.
Καλή σας όρεξη!