- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
- κανέλα για πασπάλισμα
Ρυζόγαλο με πορτοκάλι και κάρδαμο
6 Μερίδες
~ 40 λεπτά
Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με το ρύζι το αλάτι το κάρδαμο και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε σε μικρά μπωλ ή πιάτα και πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα.