- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 100 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- μια πρέζα αλάτι
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα λάιμ
- 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- κανέλα για πασπάλισμα
Ρυζόγαλο με άρωμα εσπεριδοειδών
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι και τις φλούδες εσπεριδοειδών. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει. Όταν αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Ανακατεύουμε το ρυζόγαλο συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις φλούδες εσπεριδοειδών. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μικρά μπωλάκια. Σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα.