- 1 λίτρο γάλα
- 100 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
- μια πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 λοβό βανίλιας
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- κανέλα για πασπάλισμα
Ρυζόγαλο
Πλένουμε το ρύζι και με ένα μαχαίρι βγάζουμε τα σποράκια από τη βανίλια. Σε μια ρηχή και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το ρύζι να βράσουν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με 2 κ.σ. νερό και το προςθέτουμε στο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τα σποράκια βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά το ρυζόγαλο και αποςύρουμε. Σερβίρουμε σε μικρά μπωλάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.