- 1/2 κιλό άσπροι γίγαντες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 καρότο σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- ελαιόλαδο
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- μαιντανό ψιλοκομμένο
Φασόλια γίγαντες γιαχνί
Μουλιάζουμε για 12 ώρες τους γίγαντες σε μπόλικο νερό. Τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό να βράσουν για 1/2 ώρα. Τους αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε στη κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις πιπεριές και τα καρότα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τους γίγαντες και βράζουμε για άλλη 1/2 ώρα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσουν οι γίγαντες προσθέτουμε αλάτι, μαιντανό και ελαιόλαδο και αποσύρουμε.