- 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- πιπέρι μαύρο
- ρίγανη
- αλάτι
Κεφτεδάκια με γιαούρτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά μέχρι οι ίνες του κρέατος να λιώσουν εντελώς. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές ή πατάτες φούρνου ή ρύζι (βλ.συνταγές).