- 1/2 κιλό πατζάρια (φύλλα και βολβούς)
- Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- καβουρδισμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Πατζαροσαλάτα με σάλτσα από γιαούρτι
Πλένουμε τα φύλλα και τους βολβούς. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει βουτάμε μέσα τους βολβούς και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Όταν μαλακώσουν οι βολβοί τους βγάζουμε από την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τα φύλλα. Αχνίζουμε τα φύλλα για 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα πατζαριού και τους βολβούς κομμένους σε φέτες. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και περιχύνουμε τα πατζάρια. Σερβίρουμε προαιρετικά με καβουρδισμένα καρύδια.