- 100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 400 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. μέλι
- 300 γραμμάρια χλιαρό γάλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση :
- 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι με χαμηλά λιπαρά
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 12 λουκάνικα φρανκφούρτης σε φετάκια
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Πεϊνιρλί με λουκάνικα Φρανκφούρτης
Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι στο γάλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα. Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και ανοίγουμε φυλλαράκια. Στρώνουμε μέσα λίγο κασέρι μερικές φέτες ντομάτα και πιπεριά και από πάνω τοποθετούμε το λουκάνικο. Κλείνουμε τα πεινιρλί σε βαρκούλες και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ραντίζουμε με λαδάκι, ρίγανη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά.