- 500 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 25 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 300 γραμμάρια χλιαρό γάλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Για τη γέμιση :
- 1/2 κιλό τριμμένο κασέρι με χαμηλά λιπαρά
- 12 φέτες ζαμπόν
- 2 κ.σ. βούτυρο
Πεϊνιρλί
Σε μια λεκανίτσα διαλύουμε τη μαγιά και το ζάχαρη στο γάλα. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα. Παίρνουμε μπαλάκια από τη ζύμη και ανοίγουμε φυλλαράκια. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγο κασέρι και μια φέτα ζαμπόν. Κλείνουμε τα φυλλαράκια σε σχήμα βαρκούλας και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 190 βαθμούς. Όταν ψηθούν βάζουμε στο καθένα από ένα μικρό κομματάκι βούτυρο να λιώσει.