- 500 γραμμάρια ζυμαρικά κοχύλια
- ελαιόλαδο
- Για τα μπαλάκια από κιμά
- 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 50 γραμμάρια κόκκινο κρασί
- 300 γραμμάρια ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- πάπρικα γλυκιά
- πιπέρι μαύρο
- αλάτι
- ρίγανη
- τριμμένο κεφαλοτύρι για σερβίρισμα
Κοχύλια με μπαλάκια από κιμά
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για τα μπαλάκια και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπαλάκια από κιμά και προσεκτικά τα φέρνουμε 2-3 βόλτες. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά. Βράζουμε τα κοχύλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τριμμένο κεφαλοτύρι.