- 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
- 300 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- Για τη γέμιση :
- 12 φέτες αλαντικό γαλοπούλα καπνιστή
- 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τάρτα με καπνιστή γαλοπούλα, πιπεριές και κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προσθέτουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μια μαλακή ζύμη. Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης και χτυπάμε το αυγό με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη. Απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και στις πλευρές του ταψιού. Κατά σειρά απλώνουμε τη γαλοπούλα, το τυρί, τις πιπεριές και την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!