- Για την πανακότα
- 1 λίτρο γάλα αγελαδινό
- 200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 25 γραμμάρια σκόνη ζελατίνης
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Για το ζελέ φράουλα
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- 2 φακελάκια ζελέ μπανάνα
- Για τη σαντιγί
- 1 φάκελο σκόνη φυτικής σαντιγί
- 200ml γάλα αγελαδινό
- Για το γαρνίρισμα
- φράουλες
Πανακότα ζελέ με φράουλες
Για την πανακότα : βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος ή τη φυτική κρέμα σε ένα κατσαρολάκι για να ζεσταθούν. Σε 150 γραμμάρια νερό διαλύουμε τη σκόνη ζελατίνης και την αφήνουμε για 4 λεπτά να φουσκώσει. Την προσθέτουμε στο γάλα μαζί με τη ζάχαρη το κονιάκ και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2′.
Για το ζελέ φράουλα : διαλύουμε το ζελέ φράουλα σε 300 γραμμάρια βραστό νερό και προσθέτουμε 300 γραμμάρια κρύο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει.
Για τη σαντιγί : χτυπάμε τη σκόνη φυτικής σαντιγί με το γάλα μέχρι να πήξει. Τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και την κρατάμε στο ψυγείο.
Για τη συναρμολόγηση : σε ένα γυάλινο σκεύος ή φόρμα για ζελέ τοποθετούμε μια στρώση πανακότα και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις πήξει η πανακότα απλώνουμε από πάνω μια στρώση ζελέ φράουλα και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Ακολουθούμε τη διαδικασία αυτή, απλώνοντας εναλλάξ πανακότα και ζελέ και τελειώνουμε με ζελέ. Μόλις πήξει η πανακότα γαρνίρουμε με σαντιγί και φράουλες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!