Καλησπέρα, εδώ θα βρεις δοκιμασμένες συνταγές
Εκμέκ κανταΐφι
Εκμέκ κανταΐφι
Ξεχωρίζουμε καλά τις ίνες από το κανταΐφι. Το απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε με ένα πινέλο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς… Συνταγή »
Cheesecake με σάλτσα βύσσινο
Cheesecake με σάλτσα βύσσινο
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 250 γραμμάρια βραστό νερό και το αφήνουμε να κρυώσει εκτός ψυγείου. Λιώνουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε… Συνταγή »
Καλτσόνε με λαχανικά και ζαμπόν
Καλτσόνε με λαχανικά και ζαμπόν
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα λείο μίγμα… Συνταγή »
Κέικ με αχλάδια και κακάο
Κέικ με αχλάδια και κακάο
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια από φλούδες και κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο… Συνταγή »
Τούρτα αμυγδάλου
Τούρτα αμυγδάλου
Για το παντεσπάνι : χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να… Συνταγή »
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πλεξούδες
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πλεξούδες
Ζεσταίνουμε σε ένα πλακερό 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και όταν μαραθούν σβήνουμε με το κρασί…. Συνταγή »
Κανταΐφι με κρέμα μπανάνας
Κανταΐφι με κρέμα μπανάνας
Κόβουμε τις μπανάνες και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ετοιμάζουμε την κρέμα : σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να βράσει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι… Συνταγή »
Τάρτα με σοκολάτα και φουντούκια στο φούρνο
Τάρτα με σοκολάτα και φουντούκια στο φούρνο
Για την τάρτα : βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο σε κομματάκια το αλεύρι τη ζάχαρη τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να… Συνταγή »
Ρολάκια κολοκυθιού με κατίκι
Ρολάκια κολοκυθιού με κατίκι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις κορυφές. Τα κόβουμε σε φέτες μισού εκατοστού και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και όταν είναι έτοιμα, τα ξεπλένουμε από το… Συνταγή »

























